Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

lunes, 25 de julio de 2011

Un xic de tot


En JUST va pujant esglaons dins el mon de l'skyrunning, i ahir ho va demostrar a Canizei en el trancurs de la Dolomites Sky Race entrant entre els millors, en una excel.lent 6ena posició, i molt aprop del seu gran amic TOFOL. I quina nevada es van trobar a mig de cursa !!!.
L'ANNA, divendres va marcar uns bons 2'11"06 en la serie B dels 800 del Miting BCN, però poden ser insuficients per estar a Malaga. Nomes 3 vuit-cents son massa pocs per una temporada. I això que de ben segur que val menys que això. Divendres, una primera volta lenta (a 1'04"1) li va condicionar la resta. A creuar els dits !!!
El GUILLEM va despedir la temporada divendres corrent uns 800 en un gran escenari.
Ahir, diumenge la TXELL CALDUCH va guanyar a la Cursa de la Floresta, on en RAMON va estar 2on absolut.
I la TXELL SOLER i en GUILLEM es van endur el triomf en la Cursa de Gironella.
La temporada està quasi finiquitada, però els "bolos" de l'estiu, fa que l'esperit competitiu no desaparegui de les nostres ments.

sábado, 16 de julio de 2011

EL TRIOMF ES POT MESURAR EN ALTRES PARAMETRES


No tothom hauria pres part en uns Campionats, si en els darrers catorze dies no s'haguès pogut entrenar. No tothom hauria mantingut l'ilusió en participar en aquests Campionats del Mon a Sacramento, tot i que el tendó no deixava correr ni un metre. No tothom hauria posat tots els mitjans possibles per tal de intentar recuperar aquest fatidic tendó. Quasi tothom s'hauria quedat a mig camí.
Tu has arribat a corre. Dimecres et vas classificar, i aquesta tarda, per el carrer 2 has posat tot el que tenies per tal de fer-ho el millor possible.
FELICITATS EULALIA !!!. No sempre pujar al podi es l'unic camí del triomf personal. Tu, amb l'ilusió, la tenacitat i l'esforç emprat en aquest darrer mes, l'has aconseguit tambè.
BONES VACANCES !!!


Flash Results, Inc.
2011 WMA World Track & Field Championships
Sacramento, CA - 7/6/2011 to 7/17/2011

Event 61 W40 400 Meter Dash
===============================================================
Name Age Team Finals
===============================================================
Finals
1 Lisa Daley W41 United States 57.42
2 Charmaine Roberts W44 United States 57.76
3 Denise Morley W42 Great Britain 59.64
4 Eulalia Torrescasana Qui W40 Spain 1:00.46
5 Desiree Henry W44 France 1:01.52
6 Gigliola Giorgi W42 Italy 1:01.75
7 Erika Zapalovacz W44 Czech Republic 1:02.21
8 Sophie Lirot W42 France 1:02.64

jueves, 14 de julio de 2011

Ara toca gaudir de l'estiu



Ara toca gaudir de l'estiu !!!. I avui hem anat de nou al paradis de Sant Pons. L'ORIOL avui s'ha marcat uns esplendits 1h08'11", despres de la matxacada del diumenge amb el Pedraforca. I el CRISTIAN 1h13'13" en la seva primera volta. Quin hivern ens espera !!!. Però tampoc s'han quedat enrera l'ARNAU amb 1h18'35", en JOSEP (1h19'58"), la TXELL SOLER (1h20'05", de menys a mes), en PEP i en RAMON (1h20'35"), i la MONTSE (1h21'45").
I ahir, des de Sacramento varen arrivar bones noticies: l'Eulalia, 2na en la seva semifinal. De cap cap a la final de dissabte. Carrer 2. Des d'aqui, tota la força del mon per l'EULALIA.
No hi ha dubte que tardes com les d'avui, en un entorn idilic com es Sant Pons, et dona aire.

lunes, 11 de julio de 2011

HORA DE FER BALANÇ


Avui, tot i que encara queda l'estatal absolut de Màlaga, i tot i que està complicat, ojalà hi tinguès present a l'ANNA en el 8, i l'actuació de l'EULALIA a Sacramento, es una bona hora de fer balanç d'aquesta temporada 2011. Ha estat llarga, en molts moments dura, en altres intensa, en alguns desavadora, en altres ilusionant, i finalment, puc dir que ha estat gratificant.
El meu grup que ha arribat a les 250 medalles en els diferents campionats d'Espanya i de Catalunya en aquests 18 anys de trajectoria, ha recollit en aquest 2011 vint-i-cinc medalles entre campionats de Catalunya i campionats d'Espanya (sense comptar veterans): 8 d'or, 9 d'argent, i 5 de bronze en els catalans, i 1 d'or, 1'argent i 1 de bronze en estatals.
A nivell català, els ors han estat per TXELL CALDUCH, TXELL SOLER (en cros, 3000 indoor i 5000 aire lliure), ALBA GALLARDO, IGNASI AVILA, NURIA TIÓ, OUSSAMA CHOUATI.
Les d'argent per ANNA BOVÉ, MARIA RIERA, EKHIÑE OTAOLA, NAJWA CHOUATI, NURIA VIDAL, MARTA JUNCADELLA, ORIOL COMELLAS, CRISTIAN CUROPOS, i per la mateixa ALBA GALLARDO.
Les de bronze per JUST SOCIATS i per les mateixes EKHIÑE, TXELL CALDUCH, MARTA JUNCADELLA i MARIA RIERA.
A nivell estatal, nomès la TXELL SOLER ha "mullat" amb 3 medalles, aconseguint la triada. El bronze del 3000 indoor, el titol estatal del 5000, i el sots-campionat del 3000 a l'aire lliure.
Set posicions de finalista en els diferents campionats d'Espanya, per ANNA BOVÉ, MARIA RIERA -per partida doble-, OUSSAMA CHOUATI, EKHIÑE OTAOLA, ALBA GALLARDO i NURIA TIÓ.
A nivell internacional, es va aconseguir l'objectiu a Nova Zelanda a càrrec de l'IGNASI AVILA amb el sots-campionat del mon T12 en 800mll i el bronze en el milqui.
Amb l'EULALIA TORRESCASANA amb el seu bronze en els 400 W35 a Gante (Belgica). I amb en JUST amb el titol en la Copa d'Europa de raquetes de neu, aixì com el titol per sel.leccions en el Campionat d'Europa de Muntanya ISF, i la 29ena posició en el Campionat d'Europa de muntanya de l'AEA, a Bursa (Turquia).
Nou atletes del grup han estat cridats a les diferents sel.leccions catalanes de cros (TXELL CALDUCH, ALBA GALLARDO, EKHIÑE OTAOLA, TXELL SOLER, MARTA JUNCADELLA, NURIA TIÓ, NAJWA CHOUATI, NURIA VIDAL i OUSSAMA CHOUATI).
En CRISTIAN va estar sel.leccionat amb la formació catalana juvenil-junior de marxa, per estar a l'estatal de ruta de Benicassim.
I la NAJWA CHOUATI va estar a l'estatal de pista CSD per Federacions a Valladolid.
Cal destacar el titol català absolut de l'IGNASI en els 10000 metre, a Gavá.
El sots-campionat d'Espanya Absolut per a clubs en Marató (RAMON CAMPS, SERGI, GERARD, JORDI, RAMON ESQUIUS, ALFONS) aconseguit a Sevilla, juntament amb el titol estatal en l'apartat de veterans.
Les medalles del veterans i veteranes del grup en els diferents campionats de Catalunya i d'Espanya.
El descobriment de l'ORIOL COMELLAS com a corredor de muntanya, intengrant-lo en el grup de tecnificació de la FEEC.
El 4rt lloc de l'equip juvenil femení de cros, el 9è de la formació cadet femenina, i l'excel.lent treball d'un inexperimentat equip juvenil masculí (OUSSAMA, ORIOL, JOSEP, ARNAU) en l'estatal de Punta Umbria.
Les moltes millores personals dels runners del grup en les diferents distàncies de ruta (10kms, 1/2 Marató i Marató).
No hi ha dubte que ha estat finalment un bon any en resultats i objectius. Però tambè hi han hagut lesions, moltes d'elles importants i llargues. Alguns encara s'estàn recuperant d'elles, però de les que estic segur que arribaràn a punt per tal de estar en la linea de sortida de la nova temporada 2011/2012.
Tambè hi ha hagut desensisaments, provocats per actituds i manca de voluntat d'alguns/nes joves atletes.
Però tambè ha quedat demostrat que qui ha treballat, i no ha tingut la lesió com a companya de viatge, ha millorat. I això es important, per que reafirma el que sempre tenim a la boca els tècnics: "que si es treballa, tard o dora surten els resultats".
Però tambè aquesta temporada -intensa-, ha servit a un servidor per veure que he de canviar algunes coses i aixì m'ho he apuntat al meu bloc mental de notes.
"Oido al dato": En la temporada propera que donarà el tret de sortida el 12 de setembre, els cadets del grup hauràn de comprometres a entrenar 3 dies a la setmana, els juvenils un minim de 4. La resta, sense comentaris: ja es dona per entès. Qui no cumpleixi amb aquest compromis, no tindrà lloc en aquest grup d'entrenament.
Ara, quasi a tots i totes, menys als enamorats de la muntanya, toca fer una cosa: Disfrutar de l'estiu, carregar piles, i tornar el 12 de setembre amb ilusions renovades.
VAGI BE L'ESTIU !!!.

domingo, 10 de julio de 2011

3 anys i 9 mesos per ser Campiona d'Espanya


Aquest es el temps que ha estat la TXELL en apareixer per l'estadi de El Congost i poder correr nomès set minuts, i aconseguir ahir a les 22,19h a Xàtiva proclamar-se amb tot mereixement Campiona d'Espanya Junior en 5000 metres llisos. Amb uns darrers 300 metres plens de lluita i patiment per mantenir la posició i aconseguir el titol.
El temps era el de menys (18'48"37), però es que va estar una cursa "guapa" corrent de menys a mes, fent els darrers 3 quilòmetres en 10'45". Aconseguit el titol, avui, la TXELL ha sortit en la final dels 3000 metres, i s'ha endut la medalla d'argent amb 10'43"27. En una sola temporada, la TXELL ha aconseguit la triada de medalles de la RFEA: el bronze indoor dels 3000 metres, i aquestes dues medalles d'aquest cap de setmana. Ha estat el premi a l'esforç, ilusió i treball dut a terme de forma callada en aquests 45 mesos.
Abans del 5000, es va celebrar la final dels 3000 obstacles on la MARIA va rubricar la brillant temporada que ha estat aquesta, i on s'ha sabut situar en aquest dur mon de l'atletisme, en la seva prova. Una de les mes maques del programa atlètic: els 3000 obstacles.
Ahir la MARIA va correr amb convicció des de el mateix tret de sortida, passant el mil a 3'37", el milqui a 5'29", el 2000 a 7'28" i lluitant fins el darrer metre per aconseguir aquesta excel.lent quarta posició amb millor marca personal, fent 11'28"33, i aconseguint millorar el rècord de Manresa junior de la prova.
FELICITATS A LES DUES PER LA VOSTRA ACTUACIÓ !!!
Avui, l'ORIOL ha estat 2on sub18 en la Cursa del Pedraforca, tot i fotent-se mes d'una castanya baixant per la tartera. L'ORIOL va a mes, i en gaudirem en el futur. Segur.
I de Turquia tambè han arribat bones noticies. En l'Europeu de Bursa, en JUST ha estat 29è amb 1h03'50". Segon de la sel.lecció. En equips han quedat novens en un europeu dominat per els corredors italians. Però en JUST ha sabut estar a l'alçada amb aquesta bona actuació, rubricant l'objectiu que estava a l'inici d'aquesta temporada.
I en GUILLEM en el control de dissabte va tornar a baixar de la barrera dels 4 minuts en el milqui.
Un dels millors caps de setmana que recordo, i n'han estat molts.

martes, 5 de julio de 2011

El telò s'està abaixant i les vacances s'estàn acostant !!!


El telò de la temporada s'està abaixant, i ho està fent sistematicament. Tot i aixì, en aquest pasat cap de setmana -una de les darreres representacions d'aquesta temporada- els meus artistes s'han llüit prou. En el català sub20 de clubs de Castellar del Vallès, els dos equips van pujar al podi gràcies a l'esforç conjunt de tots els que hi van contribuir. El MARWAN va baixar de 10 en el 3000 fent 9'47"78. Si em fa cas, disfrutarem la propera temporada. L'ORIOL COMELLAS va debutar en un 3000 obstacles i va sortir emb nota alta (10'51"52). Quina força te a les cames l'Uri. L'OUSSAMA va fer el seu darrer milqui de la temporada i tot i sent lenta la cursa va estar segon amb 4'09"23, fent desprès una posta dels 4x4 amb 55"68. En CRISTIAN va fer 26'42"48 en els 5 marxa despedint tambe la temporada. La NURIA va fer 26"78 molt aprop del seu millor registre. La LISA va cumplir be en el 4 marcant 1'04"61. La TXELL SOLER no va poder fer l'objectiu que buscavem -la calor li ho va impedir- fent 10'39"86 en els 3000 llisos. El 5 l'espera a Xàtiva. La MARIA no va tenir cursa -mes que un milqui semblava un desert- fent 5'03"50. Els obstacles l'esperen a Xàtiva. La MARTA, tot i venint de les colonies de mar, va fer 2'34"21 en el 8 i va contribuir en el 4x4 -amb la NURIA, LISA i MARIA- amb els 4'21"00.
Diumenge en la 3era Milla Urbana de Rubí, els germans CHOUATI van imposar-se en les seves categories: L'OUSSAMA en la cursa juvenil amb 4'42", i la NAJWA en la categoria cadet amb 5'24". La MIREN va estar 4ta cadet amb 5'55".
En XEVI va estar segon a la Marató per Relleus de Santes Creus.
I la TXELL CALDUCH va tenir un cap de setmana atapeït de compromisos: Dissabte imposant-se amb 29'45" en la 32ena Cursa de la Festa Major de Terrassa (7,5kms), i diumenge fent el mateix en la 4ta Cursa per l'Integració La Maquinista (10kms) amb un temps de 35'56". En JUST que no va trobar-se gens be, tambè va estar a Terrassa fent 10è amb 27'27".

Nomes queda Xàtiva amb la TXELL SOLER i la MARIA , Bursa (Turquia) amb en JUST, algun que altre control de pista(GUILLEM, ORIOL VILAPLANA, JAMES), Sacramento amb l'EULALIA, algunes curses de muntanya (JUST, ORIOL, ARNAU, JOSEP, XEVI), potser l'ANNA a Màlaga (ojalà), i ..... vacances !!!