Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

viernes, 24 de febrero de 2012

8 atletes del grup cridats a les diferents sel.leccions


7 atletes del grup cridats per la Federació en els diferents sel.leccions de cros (TXELL SOLER, MARIA, NURIA TIO, ORIOL, NURIA VIDAL, NAJWA CHOUATI, MARWAN EL FADILI), 1 marxador convocat tambè per l'estatal de Pontevedra (CRISTIAN). Crec que no hi ha cap grup a Catalunya que pugui aportar aquests numeros. Estic molt satisfet de la feina duta a terme aquest hivern. Si a aquests atletes convocats hi posem els que per les maleïdes lesions poguessin haver lluitat per estar-hi(TXELL CALDUCH i MARTA JUNCADELLA), o per oposicions (JUST), la xifra es de matricula !!!.
A mes, tenir 4 homes que en aquesta temporada d'hivern han fet menys de 8'50" en 3000 indoor (IGNASI, OUSSAMA, OTMANE, GUILLEM). Dos veterans maratonians que han baixat de 2h33'a Sevilla (RAMON i GERARD), 2 podis a l'estatal de marató per a veterans a Gran Canaria (ALFONS i RAMON), 2 maratonians mes que han aconseguit el seu objectiu (MARIUS /2h47' - JORDI /2h56'). Quatre equips classificats a l'estatal de cros a Oropesa, amb la 9ena posició de l'equip juvenil com a millor resultat. Els joves que pujen treballan be (ARNAU, MARC, MIREN, LORENA, FERRAN, NARCIS, MIREIA, TAMARA, ......). Bons resultats indoor d'en JAMES. Podis en els diferents catalans indoor (TXELL SOLER, MARIA), amb veritables millores personals en els 3000 llisos. Espectacular demostració de l'ANNA per tal d'aconseguir l'objectiu indoor. La resta de veterans del grup treballant amb l'ilusió d'un principiant. El retorn a l'activitat esportiva d'una atleta molt estimada per a mi (ALICIA).
I el que es el que marca la diferencia en tot això: el grup està format per atletes que s'han format dins seu. Dit d'una altre manera: El grup ha "parit" a tots i totes aquests/tes atletes.
Realment, soc un afortunat de tenir aquest grup !!!. Però com sempre dic, hem de disfrutar del present, però hem de seguir treballant valent per el futur.

lunes, 20 de febrero de 2012

SATISFACCIO


Ja tenim un altre estatal de cros a l'esquena. Ha estat un cap de setmana curt, però intens el que hem viscut a Marina d'Or. Satisfacció es el sentiment que em queda un cop s'ha jugat la partida. Les juvenils, que sortien amb la baixa de la MARTA, han lluitat aconseguint ser la nostra millor formació en aquest estatal. 9enes !!!. La NURIA TIÓ 7ena !!!, amb la MIREN 69ena i la LORENA 77ena.
Les cadets que "a priori" tenien opcions de fer alguna coseta important. No ha estat aixì. 16enes. L'esport es aixì. La sort juga tambe i no ens ha acompanyat massa. La NURIA VIDAL en el primer tram de sorra que hi havia a 300 metres de la sortida, s'ha torçat el peu, causant-li el fatidic dolor de genoll que li ha impedit seguir lluitant de ple dins la cursa. El seu impetu i les seves ganes que sempre hi son ha fet que acabès la cursa molt lluny d'on havia de fer-ho per la seva qualitat. Però, per tot això cal felicitar-la. La NAJWA ha tirat "tiros" abans d'hora, fet que li ha costat lluitar de ple per la victòria. Tot i aixì, 5ena !!!. La Corunya espera NAJWA. La MIREIA ha tingut nota alta la seva actuació (109ena). La TAMARA no ha tingut el seu dia, entrant 131ena, i la MARTA prou be fent la 157ena. L'equip femení ha tingut una de les millors actuacions dels darrers anys: 14enes !!!. La TXELL SOLER 68ena, i l'ALICIA 97ena. Alicia: La muntanya espera !!!.... i els obstacles.
I l'equip masculí del llarg han complert tot i els molts handicaps que s'han hagut de superar en els darrers dies i en les darreres hores. El millor ha estat l'OTMANE en el lloc 46è. En JUST en ple procès gripal, ha fet prou amb acabar en el lloc 89è. L'ORIOL 164è i en GUILLEM 203è -amb el tendó tocat- han situat a l'equip en una molt meritoria 29ena posició.
La TXELL CALDUCH, amb el compromis que tenia amb el seu club, ha estat 39ena en el llarg, aportant uns valuosos punts per tal de poder pujar un any mes al podi d'aquest estatal, tot i que fos al tercer esglaó.
De Sevilla han arribat bones noticies: En RAMON CAMPS ha estat 14è amb un temps de 2h32'42" imposant-se dins la seva categoria d'edat M45. I en GERARD ha estat 15è amb 2h32'56" (mmp) ocupant la primera posició dina la categoria M40.
Cal destacar les millores personals d'en MARIUS (90è amb 2h47'01"), i d'en JORDI AROLA (240è) en baixar per primera vegada de les tres hores amb 2h56'27". En JORDI JORBA ha abandonat degut a les molesties fisiques que ha arrastrat en les darreres setmanes. Sevilla ens ha donat un EXCEL.LENT. Hem d'estar satisfets.
L'IGNASI ha estat 4art en els 10 kms de Badalona amb 32'25", desprès de perdres dues vegades en el trancurs de la cursa !!!.
I en els catalans juvenils en pista coberta, poca presencia del grup, amb la LISA i la BERTA en les semis dels 400 metres, amb 1'05"88 i 1'08"54, respectivament. En ambdos casos, la manca de continuitat en l'entrenament marca la realitat, ... però millor fer això, que res.
I com sempre dic. Avui haurem passat fulla a un compromis important que tenim any darrera any, però..... cal continuar en la mateixa linea que portem !!!. Apa doncs, a seguir !!!

domingo, 12 de febrero de 2012

En estat de gràcia, amb un final de festa d'aquells que es recorden


Els resultats no surten per que sí. Sempre hi ha una raó del perquè de tot. Per lo dolent i per lo bo, sempre hi ha una explicació que aclareix qualsevol situació. I el que està passant darrerament -el grup m'està mal acostumant- es conseqüència de l'empenta col.lectiva que tots i totes hi estàn posant. De la convicció amb que s'afronten els reptes per cadascú dels elements del grup. Hi han ganes !!!. Es nota !!! Es palpa cada dia dins el grup. Tambè he de dir, i sempre ho dic que hem de gaudir dels bons resultats i dels èxits esportius que s'aconsegueixen. Vindràn moments dolents. Es llei de vida. Però tot el que ja haguem aconseguit, serà ben nostre, i ja no ens ho podrà treure ningú. De nou, i ja no es nou en les darreres setmanes, he de felicitar a tots !!! i dic a tots !!! per que es aixì.
Divendres, en JAMES en el seu segon 400 de la temporada va marcar-se uns destacats 51"69, millor marca del club M35.
Dissabte a la tarda, els mes petits del cap de setmana, van cumplir amb escreix:la NURIA, molt ambiciosa, va sortir tirant del 3000, i tota soleta va parar el cronòmetre en uns bons bons 10'59"97 (mmp). El NARCÍS en el seu primer 3000 indoor va fer 10'34"84 (mmp), i en FERRAN, en continua milloria, va baixar per primera vegada dels 11', fent 10'59"29 (mmp).
Avui diumenge al mati, en el català junior de 3000mll: la MARIA, que està en un excel.lent estat de forma, ha dominat els 3000 metres amb 10'30"74 (3'27"+3'40"+3'23"). En la prova masculina, l'OUSSAMA s'ha treballat molt be la seva cursa, entrant 7è amb uns brillants 8'47"63 (mmp) -baixant per primera vegada dels 9 minuts- , i aconseguint millorar el rècord junior del club que datava del llunyà 2003 (David Martinez 8'47"98).
En el català juvenil, molt destacada 4ta posició de la MIREN amb 11'32"26 (mmp).
Avui, tambè l'IGNASI ha estat 2on en la Cursa "Corre amb l'Apel.les" amb 33'24" sobre un recorregut de 10 quilòmetres.
A Badalona, gran actuació del meu marxador. En CRISTIAN s'ha proclamat Campió de Catalunya Junior en 10 quilòmetres marxa amb un marcón: 49'47" (mmp) , i rècord junior de l'entitat.
En la Mitja de Gavá, l'ALFONS ha estat 16è amb 1h17'36", i en RAMON 26è amb 1h19'04".
Des de Itàlia, un cinquè lloc d'en JUST en la Racchettinvalle, en el seu debut en la temporada de raquetes en aquest 2012.
I a Puigverd, en la Cursa de Carnestoltes, en MARC ha estat 12è absolut amb 36'59" imposant-se dins la seva categoria.
I en la jornada de tarda d'aquest diumenge, quin final de festa hem viscut els que hi hem estat presents. Un "lujaso" d'actuació la duta a terme per l'ANNA. Tota soleta ens ha brindat amb uns fantastics 9'47"14. Volia la minima, i aqui l'ha aconseguit. Quina satisfacció contemplar com s'ha desllisat per la pista al llarg de les 15 voltes. Sense cap dubte, l'ANNA es tot un luxe per a qualsevol tècnic i jo soc l'afortunat de ser aquest.
Abans, la NURIA ha marcat uns bons 26"81 en els 200 metres (mmp). El JAMES prou be amb 23"67 en els 200 metres, i l'OTMANE en el seu debut en una prova en pista, ha aconseguit uns molt destacats 8'45"30 en els 3000 metres.
Jo estic disfrutant molt de tots vosaltres. Espero i desitjo que vosaltres estigueu gaudint dels vostres exits.
A seguir !!!

domingo, 5 de febrero de 2012

ANAR PUJANT ESGLAONS


Un bon cap de setmana. Ha estat un cap de setmana que ha servit per pujar esglaons. Un català absolut que ens ha donat mes alegries que tristeses. Al mati, la mes petita del grup que corria avui, la NURIA, ens ha donat la primera alegria al correr les semis del 400 en 58"70, millor marca personal i millor marca juvenil de la temporada disputada fins ara. En la final de la tarda, i amb la feina feta, la NURIA ha estat 5ena amb 59"69. FELICITATS Nuria !!!.
Ja en la jornada de tarda, en la final del milqui, l'ORIOL, que fa dos dies no sabia que corria aquest absolut, ha estat 8è amb 4'10"11.
En la final del 3000 femení, on el ritme inicial imposat ha pasat factura a totes les que hi han pres part, "petant" com vulgarment es diu la majoria menys la guanyadora, n'hem sortit prou airosos d'aquesta escalivada: la TXELL 6ena amb 10'12"77 !!! -campiona promesa-, i la MARIA 8ena amb 10'20"65 !!!, ambdues han aconseguit millor marca personal. No es podia esperar cosa millor en una estrena en pista coberta. Nomes em cal felicitar-les. El treball dut a terme s'ha vist compensat amb aquests registres. La creu, l'ANNA que, ha estat dins l'escalivada, quedant 4ta amb 10'07"74.
I ha arribat la darrera prova del campionat amb participació d'elements del grup: el 3000 masculí. Es presentava obert a les medalles. Però tampoc creiem que una seria per un dels nostres com aixì ha estat. El bronze, molt merescut, ha estat per l'IGNASI que, amb uns treballats darrers metres, se l'ha endut amb un temps de 8'43"31. En GUILLEM avui li ha sortit tot l'enrenou de competicions que ha dut a terme aquest hivern, abandonant a mitja prova, però que cal valorar en tot el contexte, per que hi han hagut mes coses bones i gratificants que dolentes en aquests darrers 2-3 mesos.
... i en JUST segueix recollint victòries: Avui ha estat en la 5ena Cursa del Mont-rodon a Matadepera, on s'ha imposat amb 43'41" -rècord de la prova- desprès de correr els 12 quilòmetres i superar els 400 metres de desnivell positiu.
Avui, a Castelló, la TXELL CALDUCH ha aportat el seu esforç a l'equip blaugrana, amb la seva 51ena posició (21'27") en la prova de la Copa d'Europa de cros per a clubs. Prou ha fet en correr, amb la manca de preparació en que ha arribat a aquesta competició.
Ahir, els "meus" veterans van tenir el català de clubs: en JAMES va debutar en pista coberta aquest any amb uns bons 52"32 en els 400 metres; en CARLES 11"96 en les tanques altes; l'ALBERT 10'01"91 en els 3000 llisos; en XEVI 2'14"94 en els 800; la MONTSE 2'46"58 en els 800mll i la MANELA 5'39"68 en el milqui.
En la Mitja Marató de Granollers, la MONTSE CUTRINA va marcar uns bons 1h36'46" (mmp). Roma t'espera !!!.
Ara toca seguir treballant: alguns/nes pensant en l'estatal de cros. Altres en l'estatal absolut. Altres en l'estatal individual de cros de La Corunya i Gijón. Altres en les maratons que ja tenim a sobre. Altres en els diferents estatals de pista coberta. Altres .........
No ens podem aturar. Estem a mig cami. A seguir !!!