Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

domingo, 25 de noviembre de 2012

DE DUES IMPORTANTS VICTÒRIES A UNA ALTRE


Els meus atletes m'ofereixen importants victòries setmana darrera setmana. La setmana passada, dues importants victòries a la Jean Bouin, i en aquest diumenge, la TXELL SOLER imposant-se en el seu debut en la distància en la Mitja Marató de Tarragona amb un excel.lent registre de 1h23'12".
Tanmateix, RAMON CAMPS ha estat 7è absolut i 2on dins la seva categoria d'edat amb 1h12'39". Altres corredors del grup han estat: GERARD (11è amb 1h14'09"), MARIUS (45è amb 1h19'25"), SYLVAIN (56è amb 1h20'58"), SERGI (170è amb 1h27'02"), i MONTSE (1h47'53").
Dissabte, en les "5 Milles Nocturnes de Cerdanyola", l'ORIOL SELLARES va estar 9è amb 26'53".
I en el XXXV Cros Vila de Castellar, el cadet ARNAU ha estat 14è en la seva cursa.
No m'hi puc acostumar, però si que ho puc gaudir ara.  Gràcies, i endavant !!! A seguir treballant !!!

domingo, 18 de noviembre de 2012

SATISFET

Pocs grups d'entrenament poden presumir de que 3 dels seus atletes han pujat aquest mati de diumenge en el podi de la 89ena Jean Bouin. Aquest SI. A primera hora del mati, en JUST s'ha imposat amb autoritat en la cursa OPEN -la mes disputada dels darrers anys-, amb un bon temps de 31'14", molt ben secundat per en DAVID que ha estat brillantment segon amb 31'34". En l'apartat femení, la MERITXELL no ha pogut revalidar la victòria del 2011, però ha estat 3era, tornant a estar present en el podi, amb 37'47". FELICITATS a tots tres !!!. A mes, l'OTMANE -molt curt de treball encara- ha estat 11è amb 32'34", i en GERARD -sortint d'una lesió que ha minvat fins ara la seva preparació- 30è amb 34'10".
En la cursa "elit" bona actuació de l'ANNA -amb bones sensacions i acabant encara millor-, 9ena amb 24'59".

I la segona victòria individual del grup ha estat gracies a la NURIA en la prova junior. Una volta al circuit. 3200 metres. Pujar i baixar. La NURIA ha tret la seva casta en el tram de baixada, i s'ha dirigit tota sola cap al triomf, amb 11'46", avantatjant en 16 segons a la segona classificada.

A Soria, en el XIX Cros Internacional de Soria, i en el paratge del Monte Valosandero, dins la prova junior,sel.lectiva per l'europeu, la MARIA, millorant prestacions fisiques i aconseguint millors sensacions, ha ocupat una brillant 7ena posició amb 15'05". La seva companya d'equip i d'entrenament, l'ANIRIA ha estat 16ena amb 16'02".

Tanmateix, a Les Franqueses, dos components del grup han pres part en els 10kms urbans, amb un bon resultat: podi absolut de l'ORIOL, ocupant la tercera posició dela prova amb 34'40". En GUILLEM ha estat 4rt amb 34'51". L'Oriol va creixent en confiança i això ho està demostrant en les seves darreres actuacions.
A Girona, dins el circuit català de cros, i davant el pavelló de Fontajau, sobre una catifa de gespa molla i pesada, s'han viscut 4 podis mes del grup en el 15è Cros Ciutat de Girona.
En la prova junior, OUSSAMA amb una bona actuació 2on amb 14'54". Excel.lent el MARC entrant 4rt amb 15'15". L'ORIOL -encara curt de treball- ha ocupat la 13ena posició amb 16'10", i un ARNAU que cada cop s'enfila mes amunt, ha estat 19è amb 16'59".
En la cursa juvenil, en MARWAN ha lluitat per la victòria, ocupant finalment la 2ona posició amb 9'21". En FERRAN -valent com s'ha de ser-  i en JORDI han estat 35è (10'46") i 36è (10'55"), respectivament. 
En la prova cadet: MOHA 14è amb 10'40", i l'ARNAU 17è amb 10'44". 
En l'apartat femení, dins la prova juvenil: la NAJWA 2ona amb 8'14". La NURIA -millorant poc a poc, però en ascens-, 11ena amb 8'59", i la LORENA 14ena amb 9'19".
En la categoria cadet, la EVA, lluitadora, 17ena amb 9'33".
En la categoria junior, la MARTA, tornant a una competició desprès de 10 mesos d'absència per lesió, ha estat 10ena amb 17'08". El sol fet d'acabar la prova sense molesties es un bon resultat.
En la cursa absoluta, i sobre una distància de 4050 metres,  l'ESTHER ha estat 3era absoluta -2ona senior-, amb 15'07". Nomes un cros mes, i encaminarem la preparació cap al 8 de pista coberta.
En la Mitja Marató de Ripoll, en MARIUS i en JORDI AROLA hi han estat presents, amb 1h20'44" i 1h21'37", respectivament.
En la Marató de València,en CARLES ha aconseguit l'objectiu fixat: Fer-la i disfrutar. Finalment: 3h17'. Felicitats Carles !!!.
Vint-i-nou atletes del grup corrent en diferents indrets, i majoritariament cumplint amb els objectius prefixats, fins i tot, en alguns casos, millorant-los. Aquesta es la linea a seguir. Ningu ha dit que res es fàcil. Cal seguir treballant!!! Anem-hi !!!

domingo, 11 de noviembre de 2012

TOT VA SUMANT.... EN POSITIU. ANEM CREIXENT COM A ATLETES, I COM A GRUP.

Ha estat un diumenge per creixer. No sempre es pot viure esdeveniments de la magnitut d'un cros IAAF. Ja portem dos anys anant a Atapuerca, i sense cap mena de dubte es el millor cros de l'estat. Un veritable campionat d'Espanya. Els i les millor de la dura especialitat del cros es donen cita al circuit d'Atapuerca. El fred i el vent es un protagonista mes de la jornada. I avui no ha faltat tampoc a la cita.

Les meves? Doncs han evolucionat molt millor que el 2011. Anem creixent com atletes. La MERITXELL ha fet una de les seves millor curses, lluitant de valent entre gent que no havia pogut mai fer-ho, i fins i tot, superant-les en el rush final de la cursa. Felicitats Txell per la cursa!!! Finalment, 64ena absoluta d'un cross IAAF d'entre les noranta atletes convidades a participar en aquest. 29'28" en els 7839 metres (a 3'45"/qm en la feixuda catifa d'herba del circuit). 9ena u 10ena sub23 espanyola. 

Mes tard, la cursa junior. Les angleses dominant la cursa. La MARIA millorant en mes de mig minut el temps 2011: 14'47". 9ena junior espanyola. 14ena en la cursa d'entre 56 corredores classificades.
Hem tornat a casa, convençuts de que hem superat amb nota la prova, i que curses com aquestes, s'han de viure i pendre-hi part per tal de seguir en la formació i construcció com a atletes de cert nivell que volem assolirser. Cal que us feliciti des de aquest meu blog per l'actuació d'avui !!!.
En la Behovia-San Sebastià, el RAMON ha fet una excel.lent cursa entrant 53è (7è de la seva categoria) amb 1'08"27, superant moment de pluja, vent i fred. Felicitats Ramón!!!.
I una quarta bona noticia que ens ha acompanyat avui al grup, ha estat el podi aconseguit per l'ESTHER en el 30è Cros de Sant Hilari. No es facil canviar dinàmica i estructura d'entrenament, i desprès de set dies en que el treball es diametralment diferent al dut a terme al llarg de tota la carrera esportiva,sortir en un cros i pujar al tercer esglaó del podi. Això es el que ha fet l'ESTHER, amb els seus 11'31" en els 3060 metres de la cursa gironina. Felicitats Esther !!!.
No hi ha dubte que amb ilusió, treball, perserverencia, ganes de superació, empenta i saber que no hi ha premi si no hi ha esforç darrera es la millor de les formules per aconseguir els objectius.
Aquests, els meus 4 atletes d'aquest cap de setmana, son quatre exemples de veritable superació personal esportiva, i ojalà la resta del grup s'impregni de la seva energia. Endavant !!! A seguir !!!

domingo, 4 de noviembre de 2012

NOTABLE-ALT


Ja hi som de nou. Tret de sortida a aquesta nova temporada 2012/13. I ho hem fet amb una excel.lent posada en escena: 5 podis (4 a Sta Coloma de Farners i un a Girona), a mès d'un notable-alt per tota la resta del grup.
En el 39è Cros de Santa Coloma de Farners, victòries merescudes de NAJWA CHOUATI en el seu debut en juvenils, manant des de l'inici de cursa, i del berguedà TONI BAÑOS que ha debutat en un cros federat amb aquest triomf dins la categoria infantil.
Brillants segones posicions de NURIA TIÓ en la seva estrena junior, quedant-se a tant sols 4 segons de la guanyadora (Anna Quilez), però demostrant-se que es pot defensar molt be en aquesta especialitat, tot i que el seu fort ha de estar les 2 voltes a la pista. Sense cap mena de dubte, d'haver sortit mes endavant del que ho ha fet, la victòria hauria estat del seu costat. Però cal mesurar amb un excel.lent la seva cursa d'avui.
Debut amb els colors del club de l'ANIRIA MATA, fent-ho amb una destacada segona posició promesa, donant una bona sensació final, i deixant un bon regust de boca per futurs compromisos.

Quarta posició de MARWAN EL FADILI en l'estrena juvenil. Potser les seves ganes, han pogut mes que el cap, fet que l'ha desgastat molt de cara al rush final de cursa. Temps hi haurà per modificar conductes dins la competició.
Bona i esperançadora 10ena posició de la NURIA VIDAL, desprès dels molts obstacles ja superats (molesties, mals, ....), tot esperant que això es tradueixi amb una progressió constant i positiva dins la temporada.
Que dir dels juniors? L'OUSSAMA no s'ha trobat. S'ha deixat a mitat de cursa, potser fins i tot, un xic massa, assolint una 10ena posició que no dona la resposta adequada a l'estat i forma de l'atleta. Pot i ha d'estar molt mes endavant, però no haurà d'arbitrar cap altre partit de 90' la tarda abans d'una competició. En MARC l'ha pogut les ganes. 12è al final. Crec que el seu lloc hauria d'haver estat entre el 7è-8è, però no l'ha sabut trobar.
Bona actuació del nostre marxador CRISTIAN CUROPOS fent el 29è d'entre 55 classificats.
Bona 16ena posició juvenil de la LORENA, tot esperant que no sigui "flor d'un dia" i que anem treballant per assolir millor fites.
Destacades 11ena posició de la MIREIA VIA i 19ena posició de la TAMARA CUROPOS en la cursa cadet. Han de ser les referencies de l'equip cadet. Poden estar mes amunt. S'ho han de creure. Darrera seu han de venir les seves companyes Laura, Gemma, Nora i Eva.
52ena posició d'en FERRAN. No ha tingut molta sort. Una bona trepitjada trencant-li la sabatilla de claus ha rebut a mitat de cursa. Crec que millorarem bastant en aquest exercici, i hem de seguir treballant, i que les lesions i molesties ens cuidin. Temps hi haurà per obtenir resultats, que de ben segur arribaràn.
I els cadets? Doncs be. Bons debuts. 19ena posició de l'Arnau i 22ena del MOHAMED EL KHARRAZ d'entre 69 classificats.
Com es pot llegir, bons i molts ilusionants resultats els aconseguits avui a Sta Coloma.
A Girona, en la cursa de muntanya (12qms), victòria d'en JUST (amb l'equipació del seu nou club NB). 
I en la 7ena cursa de muntanya de El Pont de Vilumara , molt destacada la 4ta posició de l'ORIOL SELLARES (34'31"), amb una 6ena posició d'en GUILLEM FERNANDEZ (34'45"), i una 15ena d'en JORDI AROLA (38'09"). Tant l'ORIOL com en GUILLEM sempre podràn dir un dia en una competició del calendari federatiu va quedar darrera seu tot un campió com ha estat en Reyes Estevez, però que avui, potser no ha fet un gran favor a l'atletisme corrent aquesta cursa.
I desencís varem tenir abans d'ahir quan l'alcalde de Nova York va comunicar la suspensió de la marató, i en la que l'ALFONS ESQUIUS tenia dipositat l'objectiu de correr. Espero i desitjo que al menys, hagi pogut fer turisme i disfrutar de la seva estada.
Be, primer dia de competició d'aquesta temporada 2012/13. Ha estat un bon dia. Però cal seguir. Nomès ha fet que començar.Queda molt per davant. Anem-hi!!!