Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

domingo, 24 de marzo de 2013

CAP DE SETMANA 100% positiu

Cap de setmana 100% positiu. Dissabte en el català de 10000, la TXELL ho va brodar proclamant-se campiona promesa amb autoritat, aixì com sots-campiona absoluta !!!. El registre s'ho val: 36'57"14 !!!. D'aqui a catorze dies l'estatal a Mataró.

Abans del 10000 hi va haver el control juvenil-junior de 5000, en el que una NAJWA impecable, va imposar-se amb uns excel.lents 18'29"81 !!!. A continuació, en MARWAN va estar prou fi en el seu debut en la distància, marcant-se uns 15'57"32.
En l'europeu de pista coberta per a veterans que es disputa a Donostia des de dimarts, l'EULALIA ho ha clavat !!!. 4ta en els 400 metres W40 amb 1'01"44 (en semis: 1'02"99) i 5ena en els 200 metres llisos !!! amb 27"60 (en semis: 27"34 !!!). Rècords de Catalunya en ambdues distàncies. Però per acabar-ho de rematar, aquesta tarda-nit de diumenge, amb les seves amigues de sel.lecció (l'Emilia, l'Anna i amb l'Laura) s'han imposat en la final dels 4x200 W40, proclamant-se campiona d'Europa de l'especialitat !!!.

En aquests mateixos europeus, la MANELA ha estat 6ena en la final dels 800 metres W55 amb uns bons 2'47"52. I en JORDI va estar 12ena en les semifinals del milqui M50 amb 5'29"10, i avui ha estat 22è en el cros de la seva categoria.
I a nivell organitzatiu, avui tenia la 6ena Cursa de Muntanya de Manresa. Rècord d'inscrits: 245 / Rècord de classificats: 217 . Bona climatologia. Nomes faltava una cosa per la cirereta del pastis. Que guanyès algu del grup, i aixì ha estat. Avui en MARC sortia amb un clar objectiu: donar-ho tot, i si no guanyava, que no fos perque no ho haguès intentat. De bon inici, el MARC ha marcat un fort ritme de pujada al Collbaix, que nomès responia Barrufet. En MARC ha coronat dalt del cim, i en el tram tècnic de baixada, ha estat atrapat i superat per els seus 3 perseguidors. Però sense deixar de creure en ell, ha estat en el darrer tram de cursa, on ha tornat a imposar el seu ritme, avantatjant i deixant darrera seu als 3 nobles contrincats, adreçant-se cap a la victòria absoluta d'aquesta edició, amb un temps de 1h03'59". FELICITATS Marc !!!

En la cursa, l'ORIOL ha ocupat una excel.lent 6ena posició. En SYLVAIN 9è i en JORDI AROLA 10è. Tambè han pres part en la cursa en XEVI, SERGI, MANEL i LORENA.
I encara queda una bona noticia del grup: Ahir, en el Memorial Rossend Cals de Marxa Atlètica que es va disputar a l'Estadi Joan Serrahima, en CHRISTIAN, que es troba en un estat de forma excepcional, va marcar-se un antologic 5000 metres pista amb un registre de 22'35" (mmp), que alhora es millor marca de tots els temps en la distància. Felicitats Christian !!!

lunes, 18 de marzo de 2013

Ciao cros i marató. Benvinguda la muntanya i l'aire lliure.

Diumenge de despedides. Avui hem deixat endarrera el cros i la marató. I donarem la benvinguda a la muntanya i a l'aire lliure.

A Avila, en un diumenge de gossos, amb pluja persistent, fred, rafagues de vent, els joves talents del cros s'han lluit: la NAJWA i el MARWAN han acabat la temporada de cros amb nota alta. Tots dos han fet una cursa en progressió, acabant forts i lluitant fins el darrer metre, i el mes important, contribuint amb els seus punts de posició assolida a que Catalunya es proclamès millor sel.lecció estatal pujant a l'esgaló mes alt del podi. La NAJWA (2na de la sel.lecció) ha entrat en una brillant 7ena posició amb un temps de 19'19", i en MARWAN (4rt de la sel.lecció) ha estat 14è amb 22'45". Felicitats Najwa i Marwan !!! L'aire lliure us espera !!!






I a Barcelona, en la Marató, entre els mes de 18000 corredors hi havien 7 dels "meus": en JUST ha aconseguit una brillant 8ena posició (2on català) amb un registre de 2h23'45" (mmp). No era el temps que creiem tenia a les cames, però la marató no enganya, i passa factura en el darrer i mes important tram de la prova. Fins el pk 25 ha anat segon el ritme desitjat gràcies a l'ajuda d'un amic de tota la vida -en Roger-, però llavors la soletat, el vent i,  l'esforç i patiment acumulat han fet que s'escapessin uns minuts. Però en Just està content i satisfet, i per suposat jo tambè.
En GUILLEM ha superat amb escreix el seu repte personal. Debut en la distància amb 2h38'55" (42è). Felicitats !!!, i ja hi haurà temps per explicar-nos anecdotes viscudes al llarg dels 42 quilòmetres.
En SERGI tambè ha aconseguit l'objectiu: 2h57'33" (456è). Tot i els mals moments fisics que ha passat en algunes fases de la programació, finalment, en les darreres setmanes havia tornat la confiança al seu cap i avui ho ha demostrat. Felicitats !!!
El següent: Que puc dir de l'AITOR ?. El meu millor atleta que he tingut en la prova de la volta a la pista: 49 segons i poc. Quan em va plantejar el repte de la marató, no vaig poder-li negar aquesta possibilitat. Hi havia massa ilusió en l'objectiu. I havia de fer-li costat per tal de que pogues assolir-lo. Paper i boligraf i, planificació a la vista. Ha sortit rodó !!! 2h57'47" !!! FELICITATS amb paraules majors !!!
Un altre que afrontava el repte era el POL. Curt de quilòmetres. La Marató, amb aquesta mancança, t'atrapa. Finalment 3h17'16". Temps hi haurà per millorar registres.
En CARLES: Una marató mes a les cames, que no es poc: 3h23'23". Caldrà coneixer sensacions.
I finalment la MONTSE: Se'n ha sortit guanyadora de la partida. Molt curta de treball. Ho sabia, i per això sabiem que l'important era sumar experiència: 3h39'20". Contenta. Satisfeta. Ja hi ha objectiu !!! València !!! Anem-hi doncs Montse !!!
I per acabar, avui els 5 kms de Palafrugell, on l'ORIOL ha pujat al tercer esglaó del podi, amb 16'41". Felicitats Oriol !!!
Ciao cros i marató !!! Hola muntanya i aire lliure !!!

domingo, 10 de marzo de 2013

L'hivern s'acaba. S'apropa la pista a l'aire lliure.

Dia primaveral avui a Granollers. El dia ha estat encertat, climatologicament parlant. No aixì el circuit de cros, que com era de suposar, ha estat el pitjor en diferencia dels darrers vint anys (gossos passejant lliurement, families creuant circuit, ni doble tanca ni osties -ara tot s'hi val- una sencilla cinta delimitadora i apa, anem-hi!!!, ....), però aquest es l'atletisme que tindrem, per desgracia en els propers anys en que tothom s'haurà d'apretar el cinturó -menys el que mana, clar-. Tot i axì, els i les atletes han donat espectacle amb la seva lluita i esforç. Felicitar als i les juniors per el seu titol merescut. Als promeses per el subcampionat. A les promeses per el seu 4rt lloc. A les seniors per el bronze. I als seniors per el seu merescut titol (quin carreron s'han marcat tots ells, i molt en concret, l'Adrià, que sempre ha estat un dels meus atletes preferits).
A nivell individual, estic content per el titol de la Gema, desprès d'una etapa dura plagada de lesions, i que avui l'ha ben oblidat amb aquest important i merescut titol estatal. Ens faltaran moltes Gemas per afrontar amb garanties aquest dur futur esportiu. Endavant campiona. T'ho mereixes !!!


A nivell del meu grup, sempre esperes mes, però això no es fàcil, ni ningú t´ho regala. Ahir, des de València em va arribar una bona noticia: que la MIREIA s'havia classificat per la seva primera final en un Campionat d'Espanya en pista coberta, entrant tercera en la seva semi amb uns bons 3'08"55. Avui, en la final ha estat 10ena amb 3'10"43. Felicitats Mireia per aquest excel.lent debut en un estatal!!!
I aqui, a Granollers, una de cal i una de sorra, la MERITXELL ha dut a terme una excel.lent cursa, finsi tot, acabant en positiu, entrant en 8ena posició promesa amb 30'37" (8000m). Felicitats Txell !!!. Tenim la temporada a l'aire lliure per davant amb molts reptes de superació, i llavors, l'etapa americana t'espera amb ilusió !!! Anem-hi !!!
La MARIA, que duia a terme una excel.lent cursa, s'ha topat amb l'amic "flato". Ho ha intentat. Ha parat. Ha tornat a corre. Era la lluita interna d'aquell que sap que està fort però que no pot corre, fins que ha fet el que millor podia fer en aquestes condicions. Un dia dolent el pot tenir qualsevol. Endavant les atxes, i a seguir treballant com ho estas fent Maria !!!
La meva veterana MANELA s'ha proclamat campiona d'Espanya W55 en imposar-se amb 25'35" (6000m). Felicitats Manela !!! En RAMON no ha trobat sensacions favorables en la seva cursa, plegant en el transcurs de la mateixa.
En el català junior de pista coberta, la MARTA ha estat bronze en el milqui amb 5'12"24, i el que es el mes important, no s'ha resentit de cap molestia. L'aire lliure t'espera Marta !!!.
En els 10 kms de Gavá, l'OSCAR, tornant a una competició desprès de molt temps fora del circuit esportiu, ha fet uns bons 37'48". Anem per el bon camí Oscar.
I en els 10 kms de Cambrils, en XAVIER ha fet 37'20".
I dissabte a la Rabassa, l'ALVARO i l'ANDRES van estar bronze en el català de relleus de nordic.
El cros s'acaba. Nomès ens queda la setmana que ve a Avila, on la NAJWA i en MARWAN hi seràn presents.
La pista s'apropa. S'apropa l'aire lliure. Això continua !!!
  

viernes, 8 de marzo de 2013

A pujar Collbaixos s'ha dit !!!



Avui, la FEEC ha donat a coneixer la nova fornada de corredors del centre de tecnificació per aquest 2013 i dos integrants del grup han estat sel.leccionats. L' ORIOL i en MARC han estat sel.leccionats per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per formar part de la sel.lecció catalana junior de curses de muntanya 2013 dins el seu programa de tecnificació esportiva.
El joanenc COMELLAS i el santpedorenc VALDES van aconseguir la sel.lecció en les proves sel.lectives que es van dur a terme el passat 17 de febrer al Ripollés.
Amb aquestes dues incorporacions, el grup d'entrenament segueix aportant a la FEEC valors esportius d'interes, que s'afeixeigen als que en temps endarrera van estar l'artesenca CARME TORT i la manresana MARTA BUSQUETS, i en l'actualitat el santfeliuenc JUST SOCIATS que es el lider d'aquest grup.
La temporada de muntanya 2013 donarà el seu tret de sortida amb la disputa de la 6ena Cursa de Muntanya de Manresa el proper diumenge 24 de març. A fote-li canya al cos, i a pujar Collbaixos s'ha dit !!!

domingo, 3 de marzo de 2013

Cada cop, .... mes i millor


Setmana a setmana, els "meus" es superen. Cada cop, mes i millor. Aquest cap de setmana, ha estat un anar rebent bones noticies, via facebook, twitter, whatsapp, trucades, .....
Dissabte, des de Saragossa, l'EULALIA es proclamava sots-campiona estatal en els 400 metres W40 amb 1'01"89, i la MANELA es penjava l'or en els 800 metres W55 amb uns excel.lents 2'48"96 -Rècords dels Campionats- Ambdues atletes amb els seus registres, tambè suposaven nous Rècords de Catalunya. Avui, diumenge, la MANELA tornava a pujar dalt de tot del podi, al imposar-se en els 1500 metres W55 amb 5'38"20, i l'EULALIA ha estat 4ta en la final dels 200 metres W40 amb 27"86 (en semis: 27"94). En MANEL va estar 4rt en els 3000 marxa M55 amb nou registre personal: 17'43"99. Donostia us espera !!! FELICITATS !!!
Ahir a Sabadell es va disputar el 3000 junior, on l'OUSSAMA va estar 4rt amb 8'46"17 (mmp).

Aquest diumenge no podia començar de millor manera. A les 10,30h ja tenia la primera i excel.lent noticia: en CHRISTIAN havia quedat 4rt en l'estatal de marxa junior a Murcia, i 1er marxador català. Ell i dos companys mes de sel.lecció havien situat a Catalunya en el segon lloc del podi d'autonomies. Però si 4rt ja era una passada de resultat, tot queda en un segon plà, quan em comunica la marca: 45'46" !!! Sabia que el Christian estava en el seu millor moment de forma, i haviem parlat divendres que havia de sortir, però l'excel.lent registre aconseguit supera la millor de les espectatives. Rebaixar 2'12" d'una sola tacada, es per treure`s el barret. Representa la millor marca absoluta, que un marxador manresà ha realitzat mai en aquesta distància en ruta. Christian: Ho tens tot per davant, però ara nomès cal de disfrutis del que avui has fet. MOLTES FELICITATS !!!
Anava reben mes noticies: En JUST, a nomès dues setmanes del compromis a la marató de Barcelona, s'ha imposat en la 1ra Mitja marató del Baix Montseny amb 1'09"55, fent un treball de ritme de 8qms a 3'20", recuperant 1000 a 3'50", tornant a fer-ne 8qms mes a 3'10", i acabant la resta a 3'30". Ara ja està tot fet, esperant que el 17 surti lo be que esperem. Anem-hi !!!

I des de el Prat, la MERITXELL s'ha imposat en el 1er 5000 de El Prat amb 17'47", i l'ANIRIA ha estat 2ona amb 18'45". La LORENA ha estat 4ta amb 21'48".
En XAVIER ha fet 37'22" en els 10kms de Cambrils.
Em calia saber una altre noticia important: la MIREIA corria els 1000 del català cadet en pista coberta. Podia fer-ho be. Calia corre. I com ho ha fet !!! Bronze !!! Tercera !!! Això ja es important !!! . Però la marca ho corrabora: 3'05"52 !!! Millor registre personal (millorant en 5 segons el seu anterior tope), i aconseguint bitllet per l'estatal de València !!!. 
Tot aquests excel.lents resultats serveixen per un tècnic com jo, per seguir treballant -en la part que em toca- per que els "meus" i les "meves" del grup puguin seguir aconseguin els seus objectius.
I nomès em cal dir: SEGUIM AIXÍ !!!