Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

lunes, 11 de julio de 2011

HORA DE FER BALANÇ


Avui, tot i que encara queda l'estatal absolut de Màlaga, i tot i que està complicat, ojalà hi tinguès present a l'ANNA en el 8, i l'actuació de l'EULALIA a Sacramento, es una bona hora de fer balanç d'aquesta temporada 2011. Ha estat llarga, en molts moments dura, en altres intensa, en alguns desavadora, en altres ilusionant, i finalment, puc dir que ha estat gratificant.
El meu grup que ha arribat a les 250 medalles en els diferents campionats d'Espanya i de Catalunya en aquests 18 anys de trajectoria, ha recollit en aquest 2011 vint-i-cinc medalles entre campionats de Catalunya i campionats d'Espanya (sense comptar veterans): 8 d'or, 9 d'argent, i 5 de bronze en els catalans, i 1 d'or, 1'argent i 1 de bronze en estatals.
A nivell català, els ors han estat per TXELL CALDUCH, TXELL SOLER (en cros, 3000 indoor i 5000 aire lliure), ALBA GALLARDO, IGNASI AVILA, NURIA TIÓ, OUSSAMA CHOUATI.
Les d'argent per ANNA BOVÉ, MARIA RIERA, EKHIÑE OTAOLA, NAJWA CHOUATI, NURIA VIDAL, MARTA JUNCADELLA, ORIOL COMELLAS, CRISTIAN CUROPOS, i per la mateixa ALBA GALLARDO.
Les de bronze per JUST SOCIATS i per les mateixes EKHIÑE, TXELL CALDUCH, MARTA JUNCADELLA i MARIA RIERA.
A nivell estatal, nomès la TXELL SOLER ha "mullat" amb 3 medalles, aconseguint la triada. El bronze del 3000 indoor, el titol estatal del 5000, i el sots-campionat del 3000 a l'aire lliure.
Set posicions de finalista en els diferents campionats d'Espanya, per ANNA BOVÉ, MARIA RIERA -per partida doble-, OUSSAMA CHOUATI, EKHIÑE OTAOLA, ALBA GALLARDO i NURIA TIÓ.
A nivell internacional, es va aconseguir l'objectiu a Nova Zelanda a càrrec de l'IGNASI AVILA amb el sots-campionat del mon T12 en 800mll i el bronze en el milqui.
Amb l'EULALIA TORRESCASANA amb el seu bronze en els 400 W35 a Gante (Belgica). I amb en JUST amb el titol en la Copa d'Europa de raquetes de neu, aixì com el titol per sel.leccions en el Campionat d'Europa de Muntanya ISF, i la 29ena posició en el Campionat d'Europa de muntanya de l'AEA, a Bursa (Turquia).
Nou atletes del grup han estat cridats a les diferents sel.leccions catalanes de cros (TXELL CALDUCH, ALBA GALLARDO, EKHIÑE OTAOLA, TXELL SOLER, MARTA JUNCADELLA, NURIA TIÓ, NAJWA CHOUATI, NURIA VIDAL i OUSSAMA CHOUATI).
En CRISTIAN va estar sel.leccionat amb la formació catalana juvenil-junior de marxa, per estar a l'estatal de ruta de Benicassim.
I la NAJWA CHOUATI va estar a l'estatal de pista CSD per Federacions a Valladolid.
Cal destacar el titol català absolut de l'IGNASI en els 10000 metre, a Gavá.
El sots-campionat d'Espanya Absolut per a clubs en Marató (RAMON CAMPS, SERGI, GERARD, JORDI, RAMON ESQUIUS, ALFONS) aconseguit a Sevilla, juntament amb el titol estatal en l'apartat de veterans.
Les medalles del veterans i veteranes del grup en els diferents campionats de Catalunya i d'Espanya.
El descobriment de l'ORIOL COMELLAS com a corredor de muntanya, intengrant-lo en el grup de tecnificació de la FEEC.
El 4rt lloc de l'equip juvenil femení de cros, el 9è de la formació cadet femenina, i l'excel.lent treball d'un inexperimentat equip juvenil masculí (OUSSAMA, ORIOL, JOSEP, ARNAU) en l'estatal de Punta Umbria.
Les moltes millores personals dels runners del grup en les diferents distàncies de ruta (10kms, 1/2 Marató i Marató).
No hi ha dubte que ha estat finalment un bon any en resultats i objectius. Però tambè hi han hagut lesions, moltes d'elles importants i llargues. Alguns encara s'estàn recuperant d'elles, però de les que estic segur que arribaràn a punt per tal de estar en la linea de sortida de la nova temporada 2011/2012.
Tambè hi ha hagut desensisaments, provocats per actituds i manca de voluntat d'alguns/nes joves atletes.
Però tambè ha quedat demostrat que qui ha treballat, i no ha tingut la lesió com a companya de viatge, ha millorat. I això es important, per que reafirma el que sempre tenim a la boca els tècnics: "que si es treballa, tard o dora surten els resultats".
Però tambè aquesta temporada -intensa-, ha servit a un servidor per veure que he de canviar algunes coses i aixì m'ho he apuntat al meu bloc mental de notes.
"Oido al dato": En la temporada propera que donarà el tret de sortida el 12 de setembre, els cadets del grup hauràn de comprometres a entrenar 3 dies a la setmana, els juvenils un minim de 4. La resta, sense comentaris: ja es dona per entès. Qui no cumpleixi amb aquest compromis, no tindrà lloc en aquest grup d'entrenament.
Ara, quasi a tots i totes, menys als enamorats de la muntanya, toca fer una cosa: Disfrutar de l'estiu, carregar piles, i tornar el 12 de setembre amb ilusions renovades.
VAGI BE L'ESTIU !!!.

1 comentario:

  1. I totes aquestes millores no haguessin estat possibles sense tenir una persona que ens ajudi, ens aguanti i cregui en nosaltres en qualsevol moment. MERCI PER TOT JOAN =D

    ResponderEliminar