Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

sábado, 20 de abril de 2013

L'esport català no està tocat de mort. Ho està qui pensa aixì.






Llegeixo “l’esport català, tocat de mort”,  “estem destroçant l’esport de base”, i penso dins meu: que aquests que diuen això, no entenen el que està succeint –o potser, no ho volen entendre-.
Portem 4 u 5 anys de crisi econòmica, i ens esperen al menys de 2 a 3 anys per veure la llum, i surtir d’aquest tunel fosc.
Hem pujat i hem fet pujar als nostres en el mon de l’abundancia: Porsche Cayenne, Volkswagen Tuareg, monovolumens, tot terrenys, -semblava que els regalessin-,  anar de creuer, segona vivenda a la costa o a la muntanya, tres u quatre viatges a l’any, sortir a sopar cada cap de setmana, Garmins, GPS, bicicletes de darrera generació, ulleres, cotxe nou als 18 anys, viatges a l’altre racó del mon (quan encara no es coneix el que tens mes aprop de casa), rebutjar ofertes de treball mileuristes, …… això es veia a venir que hi havia un fi. Això s’ha acabat.
Ens en sortirem. Segur. Per que? Per que tot ho basavem en superficialitats. La vida, viure-la i sentir-la es molt mes que lo descrit en el parraf anterior. Es disfrutar-la. I no cal res de tot allò per fer-ho. Per això, ens en sortirem. Però caldrà un canvi radical de valors.
L’esport català no està tocat de mort. Ho està qui vol supeditar la seva activitat a un ajut public. Es hora de demostrar i demostrar-se a un mateix, que se saben gestionar les accions. En epoca de vaques grosses, tothom es un bon gestor. Però ay!! Quan en falten, quan les coses pinten magres, osti, llavors si que es fotut saber treure profit i rendiment del que tens.
Diem que l’esport es cultura, i es aixì. I es formació!!!. I es salut!!!.Però no oblidem una cosa esencial. Qui practica esport, algun cost li ha de comportar. La meva filla fa anglés, i fa ballet, i va a un gimnàs, i cada activitat que fa tè un cost per la meva butxaca.
Ai carai, que en el mon de l’esport, i en concret, en el mon de l’atletisme -per que deu ser l’esport mes econòmic-, sempre arriben queixes per el que s’ha de abonar per la seva pràctica.
Hem estat l’esport mes subvencionat de tots els esports. Amb un xandall i unes sabatilles ja podem practicar-ho. Apa, ja som atletes!!!. Aquest ha estat el llast del nostre esport. Fer creure que era això. Que nomès era això. Que dolents que hem estat com a gestors de clubs i federacions,  com a politics esportius, com a tècnics. No hem estat capaços de transmetre que l’esport de l’atletisme es molt mes que corre, saltar i llançar. Que es ensenyar a viure, a lluitar, a sacrificar-se, a entendre, a superar-se un mateix, a acceptar, a creure en tu, a ajudar a l’altre, a treballar en equip, ….. a tantes coses que son del tot valides per el dia a dia de la vida. I tot això, no li hem donat l’importància que realment te.
Al tècnic titulat, se l’ha de valorar. I nomès s’el pot valorar si aquest rep del seu treball una constraprestació económica d’acord amb els coneixements que trasmet a l’esportista.
No tothom qui està desenvolupant tasques d’entrenament esportiu està titulat. El Consell Català de l’Esport ha obert un registre oficial de professionals de l’esport. Nomès aquests poden percebre remuneracions per transmetre els seus coneixements. La resta, son usurpadors d’una activitat que no els hi pertoca.
Que hi hauràn menys ajuts? Segur. Però no per això, hi ha d’haver menys activitat. Si realment creiem els pares i mares que l’esport es important, bàsic i fonamental per els i les nostres fills i filles, per el seu desenvolupament personal, no dubtarem gens alhora d’invertir económicament. No anirem potser a sopar com anavem, no ens comprarem el cotxasso de la nostra vida, viatjarem mes aprop del que ho feiem, …… però destinarem una part del nostre sou a veure al nostre fill/filla fer esport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario