Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

domingo, 29 de enero de 2012

Quin català de cros m'ha deparat el grup !!!


Quin català de cros m'ha deparat el grup !!!. Avui, realment el grup m'ha regalat una matinal de cros d'aquelles que tot tècnic vol disfrutar. Avui era el dia D i la hora H. Avui s'havia de demostrar el que s'havia fet des de aquell ja un xic llunyà mig setembre fins aquest passat divendres. Havien estat quatre mesos i mig de treball, d'esforç, d'entrega, de passar fred en alguns moments, de mollar-nos en altres, de molesties que ens impedien poder seguir entrenant i calia superar-les, de plors, de riures, .... Avui era el dia.
El mati no podia començar millor. La NAJWA sortia convençuda de les seves possibilitats. Finalment sots-campiona catalana, però amb una progressió en el llarg de tota la temporada que ens fa ilusionar molt de cara al futur. La NURIA, que arrosegava tots aquests mesos les fatidiques molesties al genoll i que la imposibilitaven de poder fer el que calia, però la seva obstinació, dureça i caracter guanyador ha fet que sortis a lluitar-ho de ple, i finalment el premi ha estat la 6ena posició i la quasi segura classificació per l'estatal de cros de A Corunya. FELICITATS Nuria !!!. La TAMARA, la MIREIA i la MARTA, havien de sortir a donar la cara a la prova. Eren fonamentals per l'objectiu d'equip. Ho han brodat: la TAMARA (18ena), la MIREIA (22ena) i la MARTA (37ena) d'entre 100 atletes classificades. El premi? CAMPIONES DE CATALUNYA !!! i de cap a l'estatal de cros a Marina d'Or.
Següent assalt: la cursa cadet masculina. En MARWAN sortia amb totes les opcions de podi. Però segur en aquesta vida no hi ha res. Tot s'ha de treballar i lluitar fins al darrer metre, i al darrer segon. Sempre al capdavant de la prova, finalment ha hagut de jugar-se el bronze en un llarg sprint que quasi el porta al sots-campionat. Una medalla es una medalla, i hem d'estar contents. En aquesta mateixa cursa, en FERRAN, molt lluitador, i ja amb un coratge que comença a perfilar-se en ell, ha sabut patir, i lluitar per el seu lloc dins la prova, entrant en una molt meritoria 52ena posició d'entre 119 corredors classificats.
Tercer round: les juvenils i juniors fèmines. Quina cursa m'ha donat la Maria i la Nuria? Chapeau !!!. Exquisites les dues. Sabent situar-se en cada moment de la prova, sabent regular esforços, i el mes important, sabent controlar emocions i donar el que "a priori" sabiem que tenien les dues a les cames. La MARIA, convençuda, ha tirat per el recte, i s'ha anat cap endavant tot dient-se que si l'havien de superar, ho haurien de suar-ho molt. Finalment: Sots-campiona de Catalunya Junior !!!. Es el premi a la progressió, al treball. Felicitats Maria !!!
La NURIA, sabent regular esforços, controlant ritme, i imposant el seu talent sobre el traçat del circuit s'ha endut molt merescudament el sots-campionat català. Les seves companyes d'equip MIREN (13ena) i LORENA(20ena) han donat d'elles el que s'espera, i han estat claus per el sots-campionat català per equips aconseguit.
En l'esport, hi ha una llei que mana sobre la resta. Son les lesions, i avui, coneixedors que ens la jugavem amb la MARTA, tot i els esforços fets en aquestes dues darreres setmanes (fisios, tractaments, repos,...) no ha estat possible. La MARTA avui no ha pogut demostrar la seva valua, però com a component de l'equip ha pujat al segon esglaó del podi, que tan merescudament ella tambè s'ha guanyat. Vindran temps millors MARTA. N'estic segur. Ara cal recuperar la lesió.
Quart round de la matinal: La cursa juvenil-junior masculina. Un outsider a la sel.lecció: L'ORIOL. S'havia de jugar la partida. Tota la resta de possibles candidats havien de presentar les seves cartes. L'Oriol tambè. I quines cartes ha presentat el meu deixeble?. Una escala de colors. Lluitador infatigable. Com ha treballat en aquest darrer mes. Com s'ha guanyat primer la sel.lecció a Elgoibar, i ara això d'avui. CINQUÈ !!!. Ho ha brodat !!!. Directe a la Corunya. En la mateixa cursa: L'ARNAU, ja amb 15 mesos dins el grup. Com ha canviat l'Arnau que vaig coneixer a l'actual. Ha estat 47è. Bona posició. Anirem a mes. Segur.
En PAU debutava en un català de cros. La distància era un xic excesiva per les seves aptituds, però tot i aixì, s'ha defensat prou be: 65è.
En la prova junior, amb un OUSSAMA que te molt a dir en un futur, i amb un MARC que amb nomes 3 setmanes en el grup i debutant en una competició federada (i ja en un català de cros), s'havia de veure com acabava la cosa. L'OUSSAMA, prou be fins que el ritme l'ha castigat, però bona 13ena posició final. En MARC (m'ha agradat molt la seva posta en escena, la seva valentia) finalment ha ocupat una excel.lent 37ena posició junior. Els dos, son els "petits" de la categoria. L'any que ve serà el nostre any. I a mes, hi haurà un bon equip junior de cros.
Cinquè assalt: La cursa promesa fèmina. La TXELL buscava el titol. Però avui la Nuria ens ha superat. Tot i aixì, la TXELL ha sabut reconduir la seva situació en la prova, acabant molt forta en els darrers metres, asolint el sots-campionat català.
I finalment: darrer round de la jornada: la cursa senior masculina: En JUST (14è), admirable. L'OTMANE (15è)molt lluitador com en ell es norma. En GUILLEM (32è) amb "nota alta", i crec que en la seva millor actuació en un cros. L'ORIOL (48è) amb lluita, escalant posicions i defensant-les. I en RAMON (50è) donant tot el que avui ell tenia a les cames. No hi ha res a dir. Nomès em cal felicitar-los, tot esperant la suposada renuncia del FCB, que ens donara dret a poder estar de nou a un estatal de cros.
En la Mitja Marató de Terrassa, en GERARD asumint la prova com un entreno de ritme de marató, ha fet 1h14'49". En JORDI uns bons 1h17'46" !!!. En MARIUS 1h18'25". El JOAN uns esperençadors 1h30'00", i la MONTSE tornant a baixar de 1h40' fent 1h39'03".
S'acosten els reptes de cadasqú, i anem perfilant les opcions.
Resumint la jornada, 4 equips a l'estatal d'Oropesa (SF Curt, JvF, CF i SM Llarg). I el que es mes important per el grup: 7 sel.leccionats per els diferents combinats catalans que defenseran el pais a Gijon i a A Corunya. FELICITATS A TOTS I A TOTES !!!. Però,... s'haurà de seguir treballant com fins ara heu fet. Però be, ara toca gaudir del fet avui.

No hay comentarios:

Publicar un comentario