Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94

Aquest nucli d'entrenament va neixer en la temporada 1993/94
Des de aquell llunyà setembre de 1993 quan vaig agafar el relleu de responsable de mig fons i fons del club de la meva vida, han passat molts i bons atletes, i he viscut moments molt gratificants. Em sento una persona afortunada per haver pogut disfrutar d'aquests moments, i veure contents als meus atletes. Aquest nucli te molta vida, doncs diria que ara es un grup amb una gran maduresa esportiva i ple de reptes importants en cadasqun dels seus components.
Va estar en la temporada 1993/94 quan aquest projecte va donar els seus primers pasos. Un grup de cadets, majoritariament nascuts a l'any 1978 van estar els primers deixebles d'aquest nucli d'entrenament. Vaig agafar l'oportunitat que Mercè Rosich em va oferir, en donar-me el relleu en el poder entrenar el sector de mig fons i fons de l'entitat. I de ben segur que he de agraïr-li de per vida l'oportunitat que em va donar. Han estat disset temporades plenes de satisfaccions. De veritat: He estat un privilegiat per poder gaudir de tot el que els meus atletes m'han donat en cada moment, que ha estat molt, molt, i molt. Però, tot i que en cada moment d'aquesta vida, tot va canviant, em segueixo sentint a dia d'avui afortunat per el gran grup humà que tinc en el "meu" nucli d'entrenament.

lunes, 8 de abril de 2013

Bones vibracions

Quan es treballa, pot tardar temps, però tard o dora surten els resultats. Quan a l'octubre del 2007 va apareixer per les pistes aquella noia, que no havia fet atletisme mai, però que volia intentar-ho, potser ningú (i m'hi inclueixo) va pensar que un dia arribaria a corre al nivell que ho està fent en l'actualitat. Treball, treball, treball i mes treball ha estat la raó del que ella ha aconseguit. Clar que a mes de treball hi ha altres factors (inteligència, autocomfiança, perseverància, .....) que han acompanyat. En menys de 5 anys, ha aconseguit que en l'abril del 2008 corres un 5000 en 21'17"13 (no podia anar mes rapid, i ja estavem prou satisfets del registre !!!), a corre aquest passat dissabte l'estatal de 10000 en uns excel.lents 36'24"46 (corrent el segon 5000 en 17'56" !!!), proclamant-se amb tot mereixement subcampiona d'Espanya Promesa en la distància. Felicitats Meritxell !!!. 

Aquesta ha estat la satisfacció mes gran d'aquest cap de setmana.
Però l'activitat del grup es va iniciar al mati del dissabte a Castellar del Vallés, on la MIREIA va guanyar la seva serie de 1000 en uns bons 3'11"68 (en una cursa un xic boja per el ritme que es va dur en el primer tram passant el 500 a 1'29"). La LAURA, excel.lent, va millorar el seu registre, aturant-lo en uns 3'26"34 (mmp). El sub 3'20" està molt aprop Laura. La GEMMA va estar al seu bon nivell amb 3'38"54.
En l'apartat masculí, el MOHA va notar l'absència reiterada als entrenaments i va marcar 3'10"31, i el petit del grup, l'ARNAU no va tenir el seu dia, fent 3'20"98.
El FERRAN, en un bon 3000, va fer 10'36"09 (mmp). Em va agradar el seu comportament dins la cursa. Anem a mes.
Però cal fer una critica constructiva a aquests controls de la federació. Els atletes paguen una quota d'inscripció (2 u 3 euros, segons la categoria), i això vol dir servei correcte. No pot ser que en les series de mig fons, els atletes no siguin distribuits segons les seves marques, corrent cadasqú, on l'organitzador li surt de col.locar-lo. Ha de ser obligació de l'organitzador demanar marques als atletes inscrits i distribuir-los segons aquestes per fer series equilibrades, i que els joves atletes puguin corre amb millors opcions de millorar els seus registres.
En la tarda de dissabte, en el control de Nou Barris disputat a Can Dragó, bones les vibracions de la NURIA en el seu retorn a la competició (desprès de mes de 4 mesos), imposant-se en els 400 metres amb 58"75, amb bones sensacions de cursa.
Bon registre del MARC en el 3000 (9'21"74 -mmp-). I a Can Dragó dissabte hi havia un repte important: L'ANIRIA, que s'ha incorporat al grup en aquesta temporada corria el 3000 amb l'objectiu de, al menys, acostar-se, sino millorar el seu registre que datava del 2007 (quan tenia 14 anys) amb 10'47"69. Els entrenaments fets darrerament auguraven que estava en condicions d'aconseguir-ho. I aixì va estar: 10'46"70 . Pot semblar facil haver-ho fet ara que ja esta fet, però no ha estat facil per l'Aniria i per a mi, com a tècnic, tornar a situar i situar-se en condicions de poder-ho aconseguir, desprès de 4 temporades allunyada d'aquests registres. FELICITATS Aniria per el teu esforç, per la teva perseverància, i el mes important, per no haver perdut l'ilusió en aquest esport. Ara, el punt de mira s'obre a nous objectius. En aquesta cursa, la NAJWA va imposar-se finalment amb 10'45"78.

I ahir dimenge, els runners del grup van pendre part en la 1ra Cursa de Sant Joan de Vilatorrada, sobre una oficiosa distància de 10 quilòmetres. Dic oficiosa per que no està homologat el circuit, i per tant, els que em coneixeu, ja sabeu que en penso de curses sense distància homologada. Son indicatives, però mai s'han d'agafar com certes les marques aconseguides. En un circuit pla i ràpid com es el de Sant Joan, s'ha d'homologar per que les marques puguin tenir fiabilitat. Tot i aixì, com a referència, els "meus" van estar excel.lents: el YASSIN (33'13"), el GERARD (33'14") -excel.lent desprès del periode d'inactivitat per la lesió-, en SYLVAIN (33'27") -chapeau !!!-, l'ORIOL COMELLAS (33'55") -be, be, en un terreny que no es el seu-, en MARC (34'41") bon registre el seu, que dona a pensar en la millora que pot esdevenir en la propera temporada-, l'ORIOL TRULLENT (36'07") -el sub36' està allà esperant-te-. La LORENA 45'04", tercera dins el seu grup d'edat.
En la Cursa dels Bombers de Lleida, en JORDI es va marcar uns bons 35'27" !!!.
La MERITXELL, tot i l'esforç de dissabte, tenia un compromis amb el seu poble, i havia de correr la primera edició de la cursa de casa seva. Amb les cames adolorides, però amb la satisfacció del resultat aconseguit en l'estatal, es va plantar a la linea de sortida. Primera volta (xino, xano), i segona volta progressiva, imposant-se, amb 38'39". De nou, felicitats !!!. Va poder rebre els aplaudiments dels seus veins. No s'ho podia perdre.
I en la Montserrat Skyrace, no podia ser d'una altra manera: en JUST va imposar-se en els 22 quilómetres de cursa amb 1h52'47".
Anem sumant !!!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario